Home >
UTILITEITSBOUWRESTAURATIEPARTICULIERENHYPERWAVESPECIALE OBJECTENGEDENKTEKENSPRODUCTINFONIEUWSGESCHIEDENISMVOCONTACTVACATURESWEBWINKEL

Nieuws

Cortlever - Agricola plaatst 10e gedenkboom

7 maart 2018

Gedenkboom


Plaats voor blijvende herinneringen

De laatste decennia vindt een verschuiving plaats van begraven naar cremeren. Crematoria en begraafplaatsen krijgen hierdoor een nieuwe rol. Zij zijn trots op hun historie, maar willen wel met de tijd meegaan.


Gedenk-bomen biedt begraafplaatsen en crematoria met robuuste, gestileerde ‘bomen’ een unieke manier om nieuwe inhoud te geven aan hun veranderende functie.


Herinneringen krijgen voor de nabestaanden een prachtige plek. Begraafplaatsen bieden met gedenkbomen de nabestaanden van graven, die geruimd gaan worden een mooi alternatief om de naam van hun dierbare voort te laten bestaan.


Gedenkbomen worden geproduceerd uit corten/S355J0WP staal. De diverse onderdelen worden bij de ISO-gekwalificeerde firma Tosec in Zwolle met een moderne lasersnijder strak en nauwkeurig uit een staalplaat gesneden en door vakmensen in elkaar gelast.


Het transport en de plaatsing van de gedenkbomen wordt geheel door ons verzorgd.

Bij plaatsing wordt de gedenkboom blind verankerd aan een betonnen fundering. Voor de fundering wordt een gat gegraven van 2 meter bij 2 meter. Het gewicht van de fundering bedraagt meer dan 1.500 kilogram. Met de boom is de totale grondbelasting ongeveer 2.000 kilo.


Gedenk bomen
Westerveld Fair

11 Juni 2017

Westerveld


Begraafplaats & Crematorium Westerveld organiseert op zondag 11 juni van 10.30 tot 16.00 uur voor de tweede keer de ‘Westerveld Fair’. De Fair - met als thema Kunst & Natuur - is vrij toegankelijk, iedereen is welkom.


Natuur heeft prominente plek
Westerveld heeft met het glooiende duingebied en verscheidenheid aan groen een prachtig decor voor de Fair. “En ook de bijzondere monumenten en historie maken de locatie uniek”, vertelt Carla Bosua, directeur van Westerveld. De Fair biedt een gevarieerd aanbod van exposanten op het gebied van ambacht, kunst, en natuur. Ook is er een valkenier en geven medewerkers een ‘natuur’ workshop. “Met livemuziek, een cateringpaviljoen met lekkernijen en kinderactiviteiten is er voor elk wat wils. En dit jaar richten we ons nog meer op natuur en natuurlijke producten. We bieden bijvoorbeeld kruidenplantjes en gekloofd openhaardhout aan en vertellen over beplanting. We weten zeker dat we weer veel mensen een plezier kunnen doen!”


Historisch theater
Voor bezoekers die geïnteresseerd zijn in geschiedenis wordt een openlucht-toneelstuk opgevoerd over bekende historische personen die in het gedenkpark hun laatste rustplaats vonden. Zo komt
dichter en romanschrijver Jan Jacob Slauerhoff (1898) voorbij. Ook de variétéartiesten Louis (1883) en Heintje (1888) Davids en Artis-boegbeeld Frits Portielje (1886) maken hun opwachting.


Cortlever - Agricola is op deze fair vertegenwoordigd met een stand waar het ambacht kunt zien en beleven.


Voor meer informatie over de Westerveld fair [klik]

Of via Facebook

Passie voor natuursteen, een getuigenis

Februari 2015


Binnen de Febenat (Benelux natural stone Federation) is een promotiefilm gemaakt ter ondersteuning van natuursteen.

Ontwerpster Mirthe Martens, Vloerder Jos Storms en Architect Luc Binst spreken ronduit over hun passie voor natuursteen.


Passie voor natuursteen
Cortlever - Agricola à Paris

November 2014

Image29


Cortlever - Agricola, heeft afgelopen weekend een natuursteensokkel en bronzenbeeld geplaatst in hartje Parijs. Het beeld zal pas medio 2015 worden onthuld.

Silestone bladen voor "Le Big Fish"

Oktober 2014

Image28


Robert Kranenborg en chefs Richard van Oostenbrugge en Thomas Groot (Bord'eau) komen in de nieuwe Foodhallen met een seafood-streetfoodbar: Le Big Fish. Bits & bites uit de zee en oceaan, afhankelijk van de dagverse vangst, volgens streetfood concept. Traditionele gerechtjes zonder pretenties, volgens moderne technieken bereid.


Cortlever - Agricola, heeft hiervoor, in samenwerking met Cosentino The Netherlands, Silestone Lyra bladen en wandbekleding geleverd. Robert Kranenborg

CNC freeswerk aan een reliëf

Oktober 2013

Image24 Image25 Image26


Ook voor het maken van 3D freeswerk in Natuursteen kunt u bij Cortlever - Agricola terecht. Zojuist hebben wij een project afgerond waarbij een gipsen mockup met behulp van een 3D laserscanner is gedigitaliseerd, waarna het programma in de NC260 kon worden ingevoerd. Het freeswerk is volledig computergestuurd uitgevoerd. Bovenstaand ziet u de foto's van, het gipsen model, het resultaat van de 3D scan en het uiteindelijke freeswerk in Belgisch Hardsteen.

Op de foto's ziet u links het model in gips uitgevoerd, in het midden de digitale 3D scan en rechts het resultaat in steen.


Het fraisen op de Breton NC260
Digitaal verzenden van facturen

December 2012


Al geruime tijd bestaat de mogelijkheid digitaal facturen te verzenden en te ontvangen. De organisaties die daar gebruik van maken geven aan dat het kostenbesparend en bovendien milieuvriendelijk is.


Wij hebben gemerkt dat veel van onze klanten zich bezig houden met deze wijze van verantwoord ondernemen en ons verzoeken facturen digitaal toe te zenden. Op basis van deze positieve ervaringen heeft Cortlever - Agricola besloten om met ingang van 1 januari 2013 over te gaan tot het digitaal (in PDF) verzenden van facturen.
Het zagen, schuren en polijsten van Rozenkwarts

Oktober 2012

Zagen van kwarts, Cortlever natuursteen Diemen Zagen van kwarts, Cortlever natuursteen Diemen Zagen van kwarts, Cortlever natuursteen Diemen


Deze week hebben wij een kei in Rozenkwarts doormidden gezaagd en de zaagvlakken hierna geschuurd en gepolijst.


Omdat dit materiaal extreem hard is, is het bewerken hiervan niet eenvoudig. Terwijl tijdens het zagen al mooie effecten ontstonden, door de grote hoeveelheid warmte die hierbij vrijkomt, gaf het schuren en polijsten van dit materiaal helemaal een spectaculair beeld. Ondanks dat er voor de koeling grote hoeveelheden water over de steen lopen is de hitte die vrijkomt dermate groot dat er mooie licht effecten ontstaan. Hier heel goed zichtbaar doordat het materiaal doorschijnend is.


Via deze links heeft u toegang tot een filmpje van het zagen en een van het schuren.


Het zagen van rozenkwartsiet

Het schuren van rozenkwartsiet

Laatste trede van het Theater van de Natuur geplaatst
Augustus 2012

Theater van de Natuur

Zaterdag 25 augustus 2012 heeft Cortlever - Agricola de laatste trede van het Theater van de Natuur te Sellingen geplaatst. Sinds 1996 heeft Cortlever - Agricola jaarlijks een trede geleverd en geplaatst.

Het project Theater van de natuur is een initiatief van het waterschap Hunze en Aa's in samenwerking met Staatsbosbeheer en beeldend kunstenaar Adriaan Nette . Het project wordt gesubsidieerd door de provincie Groningen.

In Sellingen langs de Ruiten Aa staat een opvallende natuurkijkheuvel met daarop een kunstwerk gemaakt door beeldend kunstenaar Adriaan Nette . Dit kunstwerk heet "Theater van de Natuur". Dit is een draaibaar kunstwerk. Hiermee kunt u op verschillende manieren kijken naar het landschap om u heen.

De traptreden zijn voorzien van gedichten, geschreven door bekende Nederlanders. Te denken valt aan Adriaan Morriën, Harry Muskee, Def P en nog vele anderen. Bezoekers hiervoor komen uit het hele land, zo bezocht ook Hare Majesteit de Koningin het Theater van de natuur.

Op 8 september 2012 is de feestele onthulling. Zie hiervoor ook: Theater van de natuur.nl


Onze collega Horatius heeft gedicht: “Ik heb een monument opgericht, duurzamer dan brons”. Maar er gaat niets boven Belgisch hardsteen!

Bijzondere gedenksteen geproduceerd en geplaats

April 2012

Grafsteen in Belgisch Hardsteen op begraaplaats Zorgvlied

De afgelopen periode hebben wij een bijzondere gedenksteen mogen produceren, leveren en plaatsen.


Vooral het ontwerp met de drie op- en neergaande ringen, die de op en neergaande lijnen in het leven symboliseren, is voor het programeren van de CNC machine een hele uitdaging geweest.


De toepassing van bronzen letters, welke in dit geval oranje zijn gemoffeld en verhoodg zijn geplaatst, geven het monument een opvallende uitstraling. In de uitgefreesde cirkel zijn inwendige letters aangebracht, welke in dezelfde oranje kleur zijn ingelakt.

Nieuwe snijplotter Summa Plotter S Class T Serie 75
Maart 2012

Summa Plotter S Class T Serie 75

Voor het zandstralen van teksten en afbeeldingen, gebruiken wij een speciale folie. Lettertekens en afbeeldingen worden doormiddel van een plotter met tangentiaal mes in de folie uitgesneden. Deze plotter wordt aangestuurd m.b.v. de computer met een zeer uitgebreid grafisch pakket.

Onlangs hebben wij een nieuwe, zeer geavanceerde plotter aangeschaft. Deze verenigd een zeer fijne nauwkeurigheid met een bijzonder hoge productiesnelheid. Uiteraard kunnen wij deze plotter tevens voorzien van een tekenpen, om grote teksten en afbeeldingen op papier te kunnen plotten.

Summa Plotter S Class T Serie 75
De veelzijdige nieuwe T-reeks verenigt de kracht en de precisie van de S Class met authentieke tangentiële snijtechnologie. Het gebruikt de meest krachtige motoren die Summa ooit implementeerde in combinatie met het MicroSprocket (microperforatie) aandrijfsysteem om met verbluffende snelheid, betrouwbaarheid en precisie te kunnen snijden. Gecombineerd met een ruim aanbod aan vernieuwingen en ingebouwde functies presteert de Summa S Class beter dan gelijk welke andere snijplotter in zijn klasse.

Materiaal tot maximum 84 cm breed
Snijdt tot 74.2 cm breed

Inclusief voet met geïntegreerde opvangmand
Bedieningspaneel met aanraakscherm
Variabele druk op de aandrijfrollen
Dubbele strip om te snijden en te ponsen
OPOS uitlijnsysteem voor contoursnijden
Automatisch afsnijsysteem, en veel meer.

Plotter in werking

Sokkel beeld W.J. Lenssinck TEFAF Maastricht
Maart 2012

Racing Horse W.J. Lenssinck

Voor een beeld wat op de TEFAF Maastricht onthult gaat worden, hebben wij deze week een bijzondere sokkel mogen maken in opdracht van Willem J. Lenssinck.
Het materiaal is zwart graniet, hetgeen als afwerking geheel gezandstraald is.
Nieuwe waterzuivering ECS-EICH VMP T40
Januari 2012

ECS-EICH VMP T40

Onze huidige waterzuiveringsinstallatie dateert alweer uit 2002. Omdat de technieken inmiddels weer zijn verbeterd, maar ook omdat door uitbreidingen van het machinepark de huidige installatie nog maar nauwelijks genoeg capaciteit heeft, hebben wij in november 2011 opdracht gegeven voor de bouw van een nieuwe waterzuiveringsinstallatie.

Ook nu weer hebben wij gekozen voor een systeem dat zonder vlokmiddel werkt. Vlokmiddel versneld het bezinken van het steenslib, maar kan ook irritatie en huiduitslag bij de medewerkers bezorgen, schadelijk voor de machines zijn en bovendien is het milieu belastend. Wij vinden het de meerkosten van een installatie welke zonder vlokmiddel werkt meer dan waard.

Wij hebben wederom gekozen voor een machine van de Duitse firma ECS-EICH. De VMP T40 heeft een zuiverende capaciteit van 340 Liter per minuut, (ruim 20 m3. per uur) zonder toevoeging van vlokmiddelen. Bovendien is deze installatie uitgerust met een hydrolyse filterpers welke het slip tot steekvaste koeken perst. Hierdoor kan nog meer water uit het slip worden herbruikt en daalt onze hoeveelheid afval.

Afgelopen dagen heeft de nieuwe installatie op de Natuursteenbeurs Stone Expo te Gent gestaan. Komend weekend zullen wij de oude machine demonteren en de nieuwe instaleren zodat onze productie hier geen hinder van ondervind.Eigentijdse manier van herdenken
November 2011

QR-code

QR-codes als toevoeging of verwerkt in een grafmonument geven de mogelijkheid voor bezoekers van het graf om direct informatie van de overledene tot zich te nemen via de smartphone of tablet.

Een QR-code is een tweedimensionale streepjescode die in 1994 is ontwikkeld door Denso-Wave, een dochteronderneming van het Japanse bedrijf Denso. De letters QR zijn een afkorting van Quick Response ("snelle reactie").

Herinneringen aan overledenen worden veelal verwerkt in afbeeldingen of accessoires of de vormgeving van het monument. De verwijzing naar een persoonlijke pagina op het internet middels een QR-code is een moderne manier om nabestaanden van mooie herinneringen te voorzien. Bij het graf nog eens naar de favoriete muziek van de overledene te luisteren of een video of foto’s te bekijken, teksten te lezen.

Het maken van een persoonlijke herinneringenspagina kunnen wij uiteraard voor u verzorgen, maar het is uiteraard ook mogelijk om het monument te voorzien van een QR-code welke naar een door u opgegeven pagina op het internet verwijst.
De QR-code op een grafmonument voegt een nieuwe mogelijkheid toe om bezoekers van de begraafplaats eenvoudig toegang te verlenen aan een digitale eerbetoon van onze verloren geliefden.De nieuwe grafmonumenten catalogus is gereed.
Oktober 2011

Nieuwe grafmonumenten catalogus Cortlever - Agricola

In samenwerking met de Natuursteen Grafwerk Specialisten heeft
Cortlever – Agricola een geheel nieuwe grafmonumenten catalogus uitgebracht.

In onze nieuwe NGS huisstijl hebben wij een catalogus met een groot aantal voorbeelden en met veel extra informatie samengesteld. Hiermee willen wij u een uitgebreid beeld geven van de mogelijkheden op het gebied van grafmonumenten en gedenkstenen.

De nieuwe catalogus kunt u aanvragen via:
Grafmonumenten catalogus Cortlever - Agricola .
Cortlever - Agricola op Youtube
Oktober 2011

CNC Profielzagen

Voor een collega steenhouwer hebben wij een ovalen sokkel met vertikaal profiel mogen produceren in Belgisch Hardsteen. Een dergelijke sokkel is eigenlijk alleen met behulp van de modernste CNC gestuurde machines strak en exact op maat te fabriceren. Wij hebben dit project uitgevoerd met onze nieuwste Breton CNC brugzaagmachine Type SNC800 Smartcut.

Een kort filmpje hiervan, alsmede enkele foto´s van het resultaat, hebben wij op Youtube gezet.
Profielzagen met behulp van CNC brugzaagmachine.
Cortlever - Agricola neemt deel aan opendag Begraafplaats & Crematorium Westerveld
September 2011

Entree Begraafplaats Westerveld

Begraafplaats & Crematorium Westerveld (Duin en Kruidbergerweg 2-6, Driehuis) houdt op 10 september een Open Dag. Iedereen is tussen 10.30 en 15.30 uur van harte welkom om kennis te maken met het gedenkpark. Westerveld is tijdens de Open Dag tevens gastheer van de landelijke jurydag voor de International Funeral Awards (IFA). De IFA reikt jaarlijks prijzen uit voor de meest vernieuwende initiatieven binnen de uitvaartbranche. De combinatie van een Open Dag én een jurydag betekent voor bezoekers een uitstekende kans om zich niet alleen te laten voorlichten over de mogelijkheden van Westerveld, maar ook om kennis te maken met opvallende ontwikkelingen.

Tijdens de Open Dag kunnen bijna alle ruimtes worden bezocht. Er worden uitgebreide rondleidingen georganiseerd waarbij medewerkers uitleg geven en vragen beantwoorden. Volgens Leo van Eijk, directeur van Begraafplaats & Crematorium Westerveld, is een Open Dag heel belangrijk. “Een uitvaart is voor veel mensen iets waar ze (nog) niet over na willen denken én waar nog veel onduidelijkheid over bestaat. Terwijl het juist goed is om te weten wat er allemaal mogelijk is. Een plechtigheid kan tegenwoordig heel persoonlijk worden vormgegeven. En niet alleen de plechtigheid zelf, maar ook de catering na afloop, de bestemming van de as of de mogelijkheden op het gebied van begraven.”

Voor meer informatie verwijzen wij u graag naar de website van Voor meer informatie over de Westerveld fair [klik] .Proefvloer Westvleugel Cuypersgebouw Centraal station Amsterdam
Juli 2011

Proefvloer Centraal Station Amsterdam

Voor de herinrichting van de Cuypershal heeft Prorail een tweetal proefvloeren laten aanleggen; een keramische en een natuursteen tegelvloer.

Om de overlast voor reizigers tot een minimum te beperken diende de werkzaamheden plaats te vinden van 21:00 tot 5:00 uur.

Deze werkzaamheden zijn op 26 en 27 juli j.l. uitgevoerd.

Nieuwe CNC brugzaagmachine Type SNC800
Oktober 2010

Breton SNC800

In oktober 2010 is de nieuwe CNC brugzaagmachine, Breton Type SNC800 Smartcut geplaatst. Met deze investering vergroten wij de productiviteit, maar bovenal de kwaliteit. Deze vijf-assige CNC gestuurde machine werkt handmatig zeer snel en nauwkeurig, maar de grootste winst wordt behaald door de mogelijkheid om m.b.v. autocad tekening de machine van input te voorzien.

Smart Cut S/NC 800 in werking

Nieuwe CNC brugzaagmachine Type FK/NC1100
Maart 2010

Breton FK/NC1100

In Maart 2010 is de nieuwe CNC brugzaagmachine, Breton Type FK/NC1100 Speedycut geplaatst. Met deze investering vergoten wij de productiviteit maar bovenal de kwaliteit. Deze vijf-assige CNC gestuurde machine werkt handmatig zeer snel en nauwkeurig, maar de grootste winst wordt behaald door de mogelijkheid om m.b.v. autocad tekening de machine van input te voorzien.

SpeedyCut FK/NC 1100 in werking

Nieuwe MAN vrachtwagen Type TGL12.220
Jan 2010

MAN TRUCK

In Januari 2010 is de nieuwe MAN vrachtwagen type TGL 12.220 afgeleverd. Deze wagen is voorzien van een zeer schone Euro 5 EEV motor, waaraan een automatisch schakelende versnellingsbak is gekoppeld. De nieuwe HMF kraan met een reikwijdte van meer dan 11 meter is afstandbestuurd. De laadbak is geheel voor onze werkzaamheden "custom-made" uitgevoerd.

Dealerschap Quooker
Mei 2009

Quooker

In mei 2009 is Cortlever - Agricola BV officieel dealer van Quooker geworden.

Gezuiverd water dat bruisend en gekookt direct uit de kraan komt. Het bestaat echt. De kokend-water-kraan hoort thuis in de moderne keuken. Veilig voor kinderen, zuinig in gebruik en overal voor inzetbaar! Niet alleen bij nieuw te leveren aanrechtbladen, maar ook heel prijsgunstig in te bouwen in uw reeds bestaande situatie.

Nieuw CNC bewerkingscentrum Type NC260/K18
Maart 2008

Breton NC260

In Maart 2008 is de nieuwe CNC bewerkingscentrum, Breton Type NC260/K18 geplaatst. Met deze investering vergoten wij de productiviteit maar bovenal de kwaliteit. Deze 4-assige CNC gestuurde machine werkt zeer snel en nauwkeurig, hetgeen de kwaliteid van de door ons geleverde produkten enorm verhoogd.

Contourbreton NC260K in werking
Nieuwe Kantenpolijstmachine Type easy-Edge V7
Maart 2008
Breton Easy Egde V7

In Maart 2008 is de nieuwe kantenpolijstmachine, Breton Type Easy-Edge V7 geplaatst. Met deze investering vergoten wij de productiviteit inzake het afwerken van rechte kanten van 10 tot 70 mm.