Top kwaliteit grafstenen van allerlei soorten natuursteen: graniet, marmer en Belgisch hardsteen

Het uitzoeken en/of aanpassen van een grafmonument is voor veel mensen een emotioneel proces waarbij het lastig kan zijn beslissingen te nemen. De specialisten van Cortlever-Agricola staan u hierin zoveel mogelijk persoonlijk bij. Wij hebben de productie volledig in eigen beheer wat u in staat stelt het gehele productieproces te volgen.

Vrijwel elk model grafsteen in elke steensoort kunnen wij vervaardigen. Ook combinaties van natuursteen met bijvoorbeeld glas, metaal of hout zijn mogelijk. Wij helpen u graag bij het realiseren van een gedenksteen naar uw wensen, rekening houdend met de voorschriften van de betreffende begraafplaats. Uiteraard verzorgen wij ook de plaatsing vakkundig. Wij zijn bekend met de voorschriften van de begraafplaatsen in de verschillende gemeenten. Wij verzorgen de complete levering en plaatsing, inclusief het aanvragen van een plaatsingsvergunning met bijbehorende tekeningen.

Cortlever-Agricola biedt u een ruime keuze uit grafmonumenten en bijpassende gedenktekens of naamplaten. Onderop deze pagina ziet u een aantal voorbeelden van grafstenen.

Liggend monument
Iedere begraafplaats heeft zijn eigen regels als het gaat om grafmonumenten. Op de ene begraafplaats mag men bijvoorbeeld alleen een staand monument plaatsen, op de andere alleen een liggend. Het kan voorkomen dat men alleen een liggend monument mag plaatsen, maar geen opstaande achterkant. De NGS-leden kennen de regels van de begraafplaatsen in uw omgeving. Zij adviseren u graag.
Liggende monumenten zijn er in vele varianten. Zo zijn er dekplaten die het graf volledig afdekken, maar ook platen die ruimte laten voor beplanting. Op deze pagina ziet u een aantal voorbeelden van liggende monumenten. Klik op de afbeelding voor een vergroting.
 
Staand monument
Iedere begraafplaats heeft zijn eigen regels als het gaat om grafmonumenten. Op de ene begraafplaats mag men bijvoorbeeld alleen een staand monument plaatsen, op de andere alleen een liggend. Cortlever- Agricola kent de regels van de begraafplaatsen in uw omgeving. Wij adviseren u graag.

Enkel monument
Een enkel monument is bestemd voor een enkel graf of een graf waarin twee personen boven elkaar zijn begraven. Het monument kan bestaan uit een staande steen met opschrift (de zogeheten ‘letterplaat’), al of niet in combinatie met een liggende steen of omranding.
Een omranding wordt geplaatst op een betonnen fundering. De afmetingen zijn meestal afhankelijk van de voorschriften van de begraafplaats. Per gemeente kunnen de voorschriften verschillen.

Dubbel monument
Een dubbel monument, ook wel familiegraf, is dubbel zo groot als een enkel graf en biedt daardoor meer mogelijkheden in de vormgeving. De maximaal toegestane afmetingen kunnen per begraafplaats verschillen.
 
Natuurlijk monument
Als randafwerking en grafbedekking kunt u ook kiezen voor natuurlijke producten zoals keien of zuilen. Er kan bovendien ruimte worden vrijgehouden voor beplanting, al dan niet in een bijzondere vorm.

Naar uw wens
U heeft zelf een mooi persoonlijk ontwerp gemaakt. Indien bepaalde constructies niet mogen op de begraafplaats, of zijn af te raden, dan leggen we u alternatieven voor. Samen zorgen we ervoor dat uw eigen ontwerp te realiseren is.

Kindermonument
Een kindermonument vraagt vaak om een eigen ontwerp, met ruimte voor uw ideeën en elementen die de sfeer van het kind weergeven. Kindermonumenten ontwerpen we dan ook veelal samen met u. Er zijn tal van mogelijkheden, zoals combinaties met glas en het gebruik van sprankelende kleuren en speelse figuren. Cortlever - Agricola biedt u bovendien een ruime keuze aan accessoires voor een kindermonument.

Ambachtelijk monument
Een ambachtelijk monument kenmerkt zich door toepassing van authentiek steenhouwerswerk. Denk aan vakkundig vervaardigde details, die het monument een unieke, persoonlijke uitstraling geven. De mogelijkheden en technieken – zowel hedendaagse als traditionele – zijn zeer uitgebreid.
Op deze pagina ziet u een aantal voorbeelden van ambachtelijke monumenten. Klik op de afbeelding voor een vergroting.

Exclusief monument
Een exclusief monument is een uniek monument dat naar eigen ontwerp wordt gemaakt. Hierin worden vaak de meer bijzondere steensoorten verwerkt, soms in combinatie met andere materialen. Ook worden er bijzondere bewerkingen toegepast, zoals frijnen en hakwerk.

Voor iedere overtuiging
In Nederland komen veel verschillende culturen en religies voor. De persoonlijke wensen en gebruiken die hiermee verband houden, komen ook in gedenktekens tot uiting. Cortlever - Agricola kan monumenten vervaardigen voor iedere overtuiging. Zo zijn bijzondere beeltenissen of opschriften in andere talen dan de Nederlandse, geen probleem.

Glasmonument
Glas is zeer geschikt materiaal voor een grafmonument. Er zijn veel technieken mogelijk zoals zandstralen, glasversmelting, brandschilderen, glasverlijming en glasbuigen. Glas kan ook goed worden gecombineerd met natuursteen en RVS.

RVS, staal en brons
RVS, staal en brons zijn komen steeds meer voor in gedenktekens. Deze duurzame materialen hebben een moderne, specifieke uitstraling en laten zich goed combineren met glas en natuursteen.

Voorbeelden zien? Neem direct contact op.

 • Liggende grafsteen
 • Staand monument
 • Enkel monument
 • Dubbel monument
 • Natuurlijk monument
 • Ambachtelijk monument
 • Exclusief monument
 • Kinder grafsteen
 • Voor iedere overtuiging
 • Glas monument
 • RVS, staal en brons
 • Naar uw wens