Geef de herinnering aan uw dierbare een persoonlijke tint!

Het beletteren van een grafsteen is absoluut een vak apart. Naast mooi beletterde grafstenen, zerken en monumenten kunt u bij ons ook terecht voor speciale ornamenten, grafversierselen, toepassingen voor urnen en kaarsobjecten, om de herinnering aan uw dierbare een persoonlijke tint te geven. Wij helpen u graag met de juiste keuze. Kom langs voor advies en voorbeelden. Maak hier direct een afspraak. 
Onderop deze pagina ziet u een aantal voorbeelden van belettering, decoraties en accessoires.

Belettering grafsteen
Naast de keuze voor een bepaald model en steensoort is ook de belettering van belang. Dit alles moet uiteindelijk een fraai geheel vormen. De vorm en kleur van de letter bepaalt voor een groot deel de uitstraling van het grafwerk. Bijvoorbeeld: een bronzen krulletter geeft een monument iets klassieks, terwijl een gezandstraalde blokletter het geheel een strak uiterlijk geeft. 

Met behulp van de modernste technieken kunnen wij u vooraf een indruk geven hoe de vormgeving uitpakt. U kunt dan zelf de grootte en de indeling van de tekst bepalen. Kiest u voor het afbeelden van een persoonlijke tekst of gedicht, dan ziet u op die manier ook goed hoe dat eruit komt te zien. Om gemakkelijker een keuze te kunnen maken, hebben wij in onze showroom een eigen selectie van lettertypes.

Decoraties en accessoires

Een grafmonument krijgt door het model en het opschrift iets heel persoonlijks. U kunt hier echter ook nog een decoratie aan toevoegen, geheel passend bij de overledene. Denk bijvoorbeeld aan een vogel in brons, een gezandstraalde boot of zelfs een foto gestraald of met behulp van lasertechniek aangebracht in de steen.

Bronzen sculpturen
Brons past uitstekend bij natuursteen. Een fraai bronzen sculptuur dat past bij het gedenkteken, behoort dan ook zeker tot de mogelijkheden. U kunt bijvoorbeeld de hobby van uw dierbare als uitgangspunt nemen voor een persoonlijke decoratie. Of een ander symbool ter herinnering aan uw geliefde.

Foto’s, afbeeldingen en gravures
Foto’s en andere afbeeldingen kunnen op verschillende manieren aan een gedenkteken worden toegevoegd. Met laseren, graveren of zandstralen zijn prachtige resultaten te bereiken.

Vazen
De keuze uit bijpassende, duurzame vazen bij uw gedenkteken is talrijk. Deze zijn leverbaar in verschillende materiaalsoorten (natuursteen, brons, RVS, aluminium), vormen en formaten.

Bloembakken
De keuze uit bijpassende bloembakken bij uw gedenkteken is talrijk. Deze bakken zijn vervaardigd uit hoogwaardige materialen (natuursteen, brons, RVS, aluminium) en daardoor zeer duurzaam.

Lantaarns en grafkaarsen
Er is een ruime keuze mogelijk uit duurzame en bijpassende lantaarns of graflichten en -kaarsen zodat u in alle weersomstandigheden een kaars kunt laten branden bij uw dierbare. De lantaarns zijn leverbaar in verschillende materiaalsoorten (natuursteen, brons, RVS, aluminium), vormen en formaten.

Graftrommels; een blijvende en onafgebroken herinnering
De plek waar een dierbare is begraven is een plek waar veel aandacht aan wordt geschonken. De steen wordt met zorg uitgekozen, over de tekst op de steen wordt lang nagedacht en het graf wordt netjes onderhouden. Deze aandacht en toewijding bieden troost en helpen bij de verwerking van het verlies. Een mooi grafmonument is een eerbewijs aan de overledene. Zo’n plek geeft nabestaanden in hun verdriet een houvast, zo’n plek wordt een rustpunt.
Steeds vaker kiezen we tegenwoordig voor een begrafenis, een kaart of een rouwadvertentie die niet standaard is. We willen graag laten zien dat de overleden dierbare een bijzonder mens was. Vaak is het moeilijk om deze wens goed vorm te geven. De tekst op de grafsteen is beperkt en het plaatsen van persoonlijke voorwerpen bij de steen stuit op allerlei praktische bezwaren. Ook is het lastig om de bloemen op het graf mooi te houden, na verloop van tijd bezoeken we het graf minder regelmatig, vazen waaien om en bloemen verwelken.
Een graftrommel is dan een uitkomst. Het is eigenlijk een kleine, zeer persoonlijke vitrine bij een graf. In een graftrommel kunt u foto’s, bloemen en andere tastbare herinneringen aan de overledene op een veilige en mooie manier bij het graf plaatsen. Zo kunt u in een graftrommel bijvoorbeeld de lievelingsknuffel van een kind, een brief aan een geliefde of een voorwerp van een bijzondere hobby smaakvol etaleren. Kunstbloemen, gekleurde linten, teksten in het glas zorgen voor een persoonlijke noot.
Een graftrommel zorgt ervoor dat het graf van uw dierbare een unieke plek wordt, met een blijvende herinnering. En omdat de graftrommel water- en windbestendig is, zijn alle herinneringen veilig en blijvend opgeborgen. Of wel ‘perpetuus memento’: een blijvende en onafgebroken herinnering.

Foto op graf of urn: sneller, goedkoper en milieuvriendelijk
Op deze website heeft u de mogelijkheid een foto voor op de grafsteen of urn van uw dierbare te bestellen. Voor de foto op een graf geldt natuurlijk een ander formaat dan de foto op een urn; tijdens de bestelprocedure wordt u dat vanzelf duidelijk. U kunt de foto, qua kleur en formaat, volledig naar eigen wens aanpassen. Bovendien heeft u hem binnen drie weken in huis.

Wanneer u deze code: GH0251112 invult in het daarvoor bestemde hokje ontvangt u 10% korting op de verkoopprijs.

 • Bronzen belettering
 • Belettering
 • Bronzen sculpturen
 • Lantaarn en graf foto
 • Vaas
 • Bloemenbak
 • Foto op graf of urn
 • Werkplek ontwerp grafsteen
 • 3D impressie grafsteen
 • Graftrommels ‘perpetuus memento’
 • Kinder graftrommel
 • Kleine, zeer persoonlijke vitrine