As na de crematie; in een urn bewaren, begraven of uitstrooien?

Na een crematie wordt de as meestal bewaard in een urnengraf of urnenmuur. In een urnengraf wordt de urn begraven. Daarbij is er ruimte voor een klein gedenkteken. Zowel voor de urn als voor het gedenkteken wordt vaak natuursteen gekozen. In een urnenmuur wordt de as in een natuurstenen sierurn geplaatst. Vaak is er ruimte voor een kleine plaat met opschrift. Cortlever-Agricola biedt u een ruime keuze uit sierurnen en bijpassende gedenktekens of naamplaten. Onderop deze pagina ziet u een aantal voorbeelden van urnmonumenten.

Urnmonumenten
Een urnmonument is een gedenkteken voor een urn. De urn wordt dan in de grond of in een urnenkelder/-graf geplaatst. De urn kan ook op het monument worden gezet, of onderdeel zijn van het urnmonument.
Cortlever-Agricola neemt de tijd om u te helpen een blijvende herinnering aan uw naaste dierbare vorm te geven. Om een plek te hebben waar u troost kunt vinden. Samen met u maken ze keuzes over de vorm, het materiaal, eventuele grafversiering en de gedenktekst. Ze zorgen ervoor dat de verschillende onderdelen met elkaar in harmonie zijn zodat ze een stijlvol gedenkteken vormen. Ook houden ze rekening met de voorschriften van de begraafplaats van uw keuze. Deze voorschriften hebben betrekking op de maatvoeringen, het materiaalgebruik en de fundering.
Cortlever-Agricola is bekend met de voorschriften van de begraafplaatsen in de verschillende gemeenten rondom Amsterdam. Zij verzorgen de complete levering en plaatsing, inclusief het aanvragen van een plaatsingsvergunning met bijbehorende tekeningen.

Naar uw wens
Bij Cortlever-Agricola kunt u een urnmonument geheel naar uw wens laten ontwerpen en maken. Samen met u gaan zij al pratend en schetsend aan de slag om uw emotie en de herinnering aan uw dierbare te vertalen in een bijzonder monument. De persoonlijke kenmerken of hobby’s van de overledene kunnen bijvoorbeeld op een stijlvolle manier in het gedenkteken worden verwerkt.
U heeft de keuze uit tal van combinatiemogelijkheden, materialen en accessoires. Uiteraard helpen wij u daarbij graag. Samen zorgen we ervoor dat uw eigen ontwerp te realiseren is. Neem contact op met onze specialist.

Vanwege de ligging van ons bedrijf, leveren wij de meeste urnmonumenten en urngraven in: Aalsmeer, Abcoude, Almere, Amsterdam, Amstelveen, Blaricum, Bunschoten, Bussum, Diemen, Driehuis, Driemond, Eemnes, Haarlem, Heemstede, Hilversum, Huizen, Landsmeer, Laren, Lelystad, Muiden, Muiderbeg, Naarden, Ouderkerk aan de Amstel, Purmerend, Uithoorn, Weesp en Zaandam.

Urnenmuur
U kunt een urn laten plaatsen in een urnenkelder of -graf, maar ook in een urnenmuur of columbarium. De nis in de urnenmuur wordt veelal afgesloten met een plaat van natuursteen of ander materiaal zoals glas. Deze sluitplaat kan worden voorzien van belettering en figuratie.

Urnenkelder/-graf
Een urnenkelder/-graf lijkt erg op een normaal graf, maar is alleen veel kleiner. Er zijn talloze mogelijkheden voor een passend monument. De uitvoering is veelal gebonden aan de voorschriften van de begraafplaats. Cortlever-Agricola kan u hierover informeren. U kunt een keuze maken uit hun bestaande collecties of samen met de vakman uw eigen urnengedenksteen ontwerpen.

Sierurnen
Urnen zijn er in vele soorten, maten en kleuren. De plaats die u de urn wilt geven, is het uitgangspunt voor uw uiteindelijke keuze. Komt de urn binnen of buiten te staan? In een graf, muur of op een sokkel? De medewerkers van Cortlever - Agricola begeleiden u vakkundig in dit proces. Zij geven u advies over materiaal, kleur, vormgeving en eventuele belettering.

Waterurn
Met de komst van de Waterurn heeft u een echte keuze om de herinneringen een plaats te geven in uw leven. Deze gepatenteerde urn geeft - vanaf het moment dat u dat wilt - de as geleidelijk af aan de aarde. Onzichtbaar en discreet. Op een plaats die gemarkeerd wordt door de prachtige, bronzen urn. U kunt deze urn een bijzondere plaats in uw leven geven. Op dat ene plekje in de tuin waar de eerste ochtendzon valt, in de schaduw van die prachtige boom, bij de zo geliefde vijver of misschien wel op een sokkel geplaatst, omringt door bloemen. U kunt de Waterurn uiteraard ook bijzetten op een begraafplaats of op een urnenveld.

 • Urnenmuur
 • Sierurnen
 • Waterurn
 • Urngraf kindje
 • Urngraf Rose Marmer 100x100 cm
 • Grafmonument in Belgisch Hardsteen
 • Urngraf in zwart graniet
 • Urngraf in Franse Kalksteen 100x100 cm.
 • Urnonument in Rose Aurora
 • Urnmonument in Paradiso
 • URNmoonument in lichte blauwe labrador
 • Urnmonument in Paradiso met bronzen beeld
 • Urnmonument
 • Zorgvlied