Tenminste 15 jaar garantie op een granieten grafmonument

De missie van Cortlever-Agricola is om met liefde voor het vakmanschap en oog voor de omstandigheden van de betrokkenen, betrouwbaar advies en voorlichting te geven, met als resultaat een duurzaam en uniek grafmonument. Een gedenkteken dat past bij de wensen van de overledene en nabestaanden. Nazorg, garantie en het onderhoud zijn ook belangrijke aspecten. Naast onze garantieservice, zijn we gespecialiseerd in onderhoud van alle gedenktekens die door Cortlever-Agricola worden geproduceerd.

Onderhoud
Een grafmonument heeft periodiek onderhoud nodig. Dit is sterk afhankelijk van het gekozen materiaal. Zo behoeft graniet nauwelijks onderhoud. Dit beperkt zich tot het verwijderen van groene aanslag met water, het opnieuw inlakken van de letters en het vervangen van eventueel grind. Een monument van marmer of kalksteen vraagt iets meer onderhoud. U kunt hiervoor een speciaal onderhoudsmiddel bestellen via onze webwinkel. Bij de keuze voor een bepaalde steensoort kunt u rekenen op ons onderhoudsadvies.

Uiteraard kunnen wij het onderhoud ook regelmatig voor u uitvoeren. U kunt hiervoor een onderhoudscontract afsluiten. Wilt u meer weten over uw garanties, onze service of onderhoud van een grafmonument? Neem dan direct contact met ons op.

Garantie
Cortlever-Agricola is lid van de Nederlandse Ondernemersvereniging voor Afbouwbedrijven (NOA) en biedt u vijftien jaar garantie op alle geleverde werken volgens de NOA-garantie. Daarnaast zijn wij aangesloten bij de Natuursteen Grafwerk Specialisten (NGS). Hiermee bent u verzekerd van een kwalitatief hoogwaardig gedenkteken, zowel in materiaalkeuze, uitvoering als afwerking.

De leden van NGS zijn gerenommeerde bedrijven die vaak al generaties lang actief zijn. U kunt rekenen op vakmanschap en kennis van het hoogste niveau. Via continue scholing houden zij dit niveau op peil. Bovendien werken de leden actief aan het borgen en verbeteren van hun kwaliteit door middel van kennisoverdracht en innovaties. Alle NGS-leden hanteren de NOA-garantie als minimale norm.

Onze kwaliteit

Monument_Natuursteen_grafwerk_specialist
icon-hulp
Hulp

Hulp door vakmensen die begrip hebben voor uw situatie.

icon-advies
Advies

Betrouwbaar advies, vakkundige voorlichting en een eigen toonzaal.

icon-kwalitiet
Kwaliteit

Unieke graf- en urnmonumenten van de hoogste kwaliteit.

icon-specialist
Specialist

Een specialist die u een deel van de zorg uit handen neemt.

icon-kennis
Kennis

Cortlever-Agricola kent de regionale begraafplaatsen, situaties en regels.

icon-levering
Levering

Levering door vrijwel geheel Nederland, zonder extra kosten via aangesloten NGS-leden.

icon-garantie
Garantie

Tenminste 15 jaar garantie op een granieten grafmonument.

icon-MVO
MVO

Cortlever-Agricola heeft duurzaamheid, mens en milieu voorop staan.

Thermoshock van grafmonumenten

Met name in de zomermaanden kan het wel eens gebeuren dat er spontaan een scheur in de dekplaat of grafsteen van een grafmonument onstaat. En dan ziet men bij een bezoek dus ineens een barst in de steen, die de week ervoor er nog niet zat. Hoe komt dat precies en hoe is dit te voorkomen?

Op warme dagen kan de temperatuur van het graniet (of marmer) oplopen tot wel boven de 50 graden. Indien er dan bijvoorbeeld tijdens het schoonmaken van de steen een emmer koud kraanwater overheen wordt gegooid, dan is er grote kans op een breuk of barst. Ook kan dit barsten gebeuren als er op een hete dag plantjes, die in een uitsparing in de dekplaat staan, ineens veel (koud) water krijgen. Dit scheuren van de steen door kou noemt men een thermoshock. De scheur ontstaat dus door het plotselinge grote verschil in temperatuur in het materiaal.

Het beste is om in de zomer alleen vroeg in de ochtend de steen schoon te maken of de planten water te geven. Sowieso dus nooit op het heetst van de dag en let op; ook aan het einde van een zonnige dag kan de temperatuur in het steen nog steeds hoog zijn.

 • Liggende grafsteen
 • Staand monument
 • Enkel monument
 • Dubbel monument
 • Natuurlijk monument
 • Ambachtelijk monument
 • Exclusief monument
 • Kinder grafsteen
 • Voor iedere overtuiging
 • Glas monument
 • RVS, staal en brons
 • Naar uw wens