Al meer dan 140 jaar vakmanschap

Hoewel Nicolaas Cortlever ergens in de tweede helft van de 19e eeuw voor zichzelf begonnen is, heeft hij zich pas omstreeks 1880 op het Prinseneinland 99 te Amsterdam gevestigd. Zoals te zien is op bovenstaande foto, woonde het gezin boven de werkplaats. Deze foto is genomen vanaf het water omstreeks 1900. Uit dezelfde periode stamt een opname uit het boek "Breitner als fotograaf": no. 41 De Steenhouwerij van N. Cortlever. Op het Prinseneiland staat nu nog een (gebroken) hardstenen paal van de ingang van de steenhouwerij.

In 1912 is het bedrijf verhuisd naar de Ketelstraat 3 te Amsterdam-Noord. Dat was een terrein van 5000 m2 voor opslag en werkplaats. Onder de naam: "Natuursteenhandel en Steenhouwerij Cortlever & Co" is dit tot 1958 zo gebleven. In dat jaar is het bedrijf gesplitst; de werkplaats bleef in Amsterdam, de handel ging naar Epe in Gelderland, inmiddels is dit bedrijf in andere handen.

Na menig omzwerving in Amsterdam en het toevoegen van een compagnon, is het bedrijf in 1986 op de huidige locatie in Diemen gevestigd onder de naam "Cortlever - Agricola BV". In januari 2000 hebben wij de bedrijfsactiviteiten van Steenhouwerij Botterman-de Ruig B.V. en De zuil overgenomen.

geschiedenis-cortlever-agricola-amsterdam
geschiedenis
geschiedenis-ca-09
geschiedenis-ca-07
geschiedenis-ca-10
geschiedenis-ca-08
geschiedenis-ca-11
geschiedenis-ca-02
geschiedenis-ca-03
geschiedenis-ca-12
geschiedenis-ca-05
geschiedenis-ca-04
geschiedenis-ca-01
geschiedenis-ca-06

Cortlever - Agricola

COVID-19 UPDATE

Het coronavirus houdt de wereld in zijn greep. De maatregelen die hier en elders worden getroffen zijn ongekend. Het is daarom nu voor Cortlever - Agricola van groot belang om nog alerter te zijn en bewustwording te creëren bij onze klanten, collega’s, freelancers en leveranciers over verder besmettingsgevaar en de bijbehorende consequenties. Daarom willen we je via deze weg informeren over ons coronavirus-beleid.

Vanaf 3 maart zijn onze showrooms op afspraak weer geopend. Een afspraak is telefonisch via 020-6993558 of via e-mail sales@cortlever.nl eenvoudig te maken.

LEES MEER