Maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) zit in ons hart

Cortlever-Agricola wil Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) en draagt duurzaamheid een warm hart toe. Op verschillende manieren streven we naar een goede balans tussen de drie kernpijlers van MVO: People, Planet en Profit. We beoordelen en verbeteren continu de werkomstandigheden van onze medewerkers om deze zo optimaal en veilig mogelijk houden.

Wij werken enkel samen met leveranciers die volgens Fair stone werken: de internationale standaard voor milieu en sociale omstandigheden bij natuursteen import uit ontwikkelingslanden en jonge industrielanden.

Wij gebruiken zo min mogelijk water tijdens het productieproces. Daarnaast wordt al ons productiewater gezuiverd en vervolgens bijna volledig hergebruikt. Lees hierover meer in dit artikel.

Wij zijn lid van de Natuursteen Grafwerk Specialisten (NGS). NGS werkt met verantwoord natuursteen. Namens de hele leveranciersketen van natuursteen is de Nederlandse Ondernemersvereniging voor Afbouwbedrijven (NOA) betrokken bij het convenant van de Earthworm Foundation (voormalig TFT).

Aangesloten bij

Goede doelen

Wij ondersteunen jaarlijks goede doelen, zoals de KNRM - Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij en in het recente verleden de Rotary Diemen en enkele sportverenigingen waaronder NEA Handbal.