Eigentijdse manier van herdenken

Eigentijdse manier van herdenken

QR-codes als toevoeging of verwerkt in een grafmonument geven de mogelijkheid voor bezoekers van het graf om direct informatie van de overledene tot zich te nemen via de smartphone of tablet.

Een QR-code is een tweedimensionale streepjescode die in 1994 is ontwikkeld door Denso-Wave, een dochteronderneming van het Japanse bedrijf Denso. De letters QR zijn een afkorting van Quick Response ("snelle reactie").

Herinneringen aan overledenen worden veelal verwerkt in afbeeldingen of accessoires of de vormgeving van het monument. De verwijzing naar een persoonlijke pagina op het internet middels een QR-code is een moderne manier om nabestaanden van mooie herinneringen te voorzien. Bij het graf nog eens naar de favoriete muziek van de overledene te luisteren of een video of foto’s te bekijken, teksten te lezen.

Het maken van een persoonlijke herinneringenspagina kunnen wij uiteraard voor u verzorgen, maar het is uiteraard ook mogelijk om het monument te voorzien van een QR-code welke naar een door u opgegeven pagina op het internet verwijst.
De QR-code op een grafmonument voegt een nieuwe mogelijkheid toe om bezoekers van de begraafplaats eenvoudig toegang te verlenen aan een digitale eerbetoon van onze verloren geliefden.