Al meer dan 130 jaar vakmanschap

Bij Cortlever-Agricola combineren we meer dan 130 jaar vakmanschap en ervaring met de nieuwste technieken en hoogwaardige materialen. Onze opdrachtgevers in de utiliteitsbouw ervaren dit dagelijks. Samen met vooraanstaande architectenbureaus en ontwikkelaars realiseren we tal van fraaie en soms ook complexe projecten.

Of het nu gaat om gevelbekleding of vloeren, wanden of trappen, wij bieden u eersteklas natuursteen en een flinke dosis deskundigheid. Dat geldt uiteraard ook voor ons seriematige of enkelvoudige interieurprogramma voor badkamers, entrees en andere interieurtoepassingen.

Op basis van onze jarenlange ervaring en knowhow kunnen we u uitgebreid technisch en materiaalkundig advies geven. Desgewenst meten wij op locatie in. Graag denken we met u mee als het gaat om concrete oplossingen voor uw project. Het leggen van vloeren en het aanbrengen van gevel- en wandbekleding kunt u met een gerust hart aan onze gespecialiseerde stelploegen overlaten.

Het zal u niet verbazen: wij vinden natuursteen een prachtig product. Het is uniek materiaal met een grote onderscheidende klasse. Neem een kijkje bij referenties en ontdek dat ons specialisme grenzeloos is. In onze prachtige showroom zijn bovendien meer dan 100 soorten vloeren, keukenbladen en vele accessoires te zien.

concertgebouw
theater-carree
stadsgehoorzaal-vlissingen
stadsgehoorzaal-vlissingen-balie
bouw-cortlever-agricola
kiosk-zandvoort-1
cartier
multirotterdam
keizers-prinsenveste2
scheepvaartmuseumwz
tramremise-de-hallen-te-amsterdam
waalsekerk1
hogeschool-amsterdam
montblanc1
grabandfly
jaarbeursutrecht-speys-eten-and-drinken-09-gallery-1
2015dsc5890-150dpi-575x0
arrebescato-1656
nr-1-2000x1096
lof-rhenoy-038
lof-rhenoy-048
restauratie-hartelust-school-bloemendaal-01
restauratie-hartelust-school-bloemendaal-02
restauratie-herengracht-386-te-amsterdam
restauratie-kleine-komedie-amsterdam
beurs-van-b-erlage-001
beursvanberlage1
deutzenhofje-004
sokkelgefrijnd-002

Restauratie (monumentale) natuursteen bouwwerken

Bij Cortlever-Agricola combineren we meer dan 130 jaar vakmanschap en ervaring met de nieuwste technieken en hoogwaardige materialen. Onze opdrachtgevers in de restauratie ervaren dit dagelijks.

Alle voorkomende werkzaamheden die nodig zijn om (monumentale) bouwwerken weer in een goede conditie terug te brengen. Zoals bijvoorbeeld kerken, huizen, bruggen, sluizen, gedenktekens, enz. Het werk kenmerkt zich door het veelvuldig gebruik van massieve natuursteen delen, met soms complex profileer- en beeldhouwwerk. Het restaureren hiervan vergt de hoogste graad van vakmanschap.

 

Hoogwaardige kwaliteit natuursteen

Uw specifieke kwaliteitseisen staan op de eerste plaats wanneer wij natuursteen keuren en selecteren in Europese en Chinese steengroeven. Uiterst kritisch beoordelen we kleurstelling, aders, sterkte, afslijting en de inwerking van schadelijke stoffen.

Van een bedrijf als het onze mag u hoogwaardige kwaliteit verwachten. Niet alleen in materiaalkeuze, ook in verwerking en bewerking, in advies en organisatie. Met ons team van toegewijde professionals zetten wij ons dagelijks in om die verwachting waar te maken.

Cortlever-Agricola is lid van de Nederlandse Ondernemersvereniging voor Afbouwbedrijven (NOA). Bovendien zijn wij als leerbedrijf erkend door Volandis. Ook zijn wij aangesloten bij de Natuursteen Grafwerk Specialisten (NGS).

douglas-bouw-cortlever
hartenlustschool-vijverweg-1
van-pampus
stnicolaaskerk-barbizon3
utilliteitsbouw-kwaliteit-07
utilliteitsbouw-kwaliteit-03
utilliteitsbouw-kwaliteit-01
71073d72-e4a3-40c2-9fad-375ed9f19c62
15345
15361

Ook toe aan een kwalitatief natuursteen bouwwerk? Neem contact met ons op!

Referenties utiliteitsbouw

Hieronder treft u een overzicht van enkele projecten. Bekijk onze projectenpagina voor een compleet overzicht van uitgevoerde bouwprojecten.

Rembrandthuis

Veel restauratiewerk aan het originele interieur.

Hogeschool van Amsterdam

Aanbrengen van een stoeppartij in Flossenburger graniet gebouchardeerd voor de hoofdentree in de stijl van het gebouw.

Scheepvaartmuseum Amsterdam

Grootscheepse restauratie uitgevoerd door de BAM van het gehele gebouw. Veel hardsteen restauratiewerk aan waterslagen in de gevels van het pand.