Ooit zijn we allemaal weer één met de natuur. Ashes to ashes, dust to dust.

Met de komst van de Waterurn heeft u een echte keuze om de herinneringen een plaats te geven in uw leven. Deze gepatenteerde urn geeft - vanaf het moment dat u dat wilt - de as geleidelijk af aan de aarde. Onzichtbaar en discreet. Op een plaats die gemarkeerd wordt door de prachtige, bronzen urn. U kunt deze urn een bijzondere plaats in uw leven geven. Op dat ene plekje in de tuin waar de eerste ochtendzon valt, in de schaduw van die prachtige boom, bij de zo geliefde vijver of misschien wel op een sokkel geplaatst, omringt door bloemen.

U kunt de Waterurn uiteraard ook bijzetten op een begraafplaats of op een urnenveld.

Een geleidelijk en discreet afscheid
Ieder mens is uniek. Ieder mens gaat op zijn eigen manier om met rouw. Steeds meer mensen worden tegenwoordig gecremeerd na hun overlijden. Op een bepaald moment is er dan de vraag wat er gedaan zal worden met de as. De as wordt dan dikwijls verstrooid of in een urn bijgezet. Veel nabestaanden ervaren het verstrooien van de as, als een abrupt afscheid. Een afscheid dat ineens pijnlijk definitief wordt. Het nadeel van verstrooien is dat nabestaanden geen eigen plek meer hebben om steun te zoeken, hun gevoelens te uiten.

Wanneer de as in een urn in een columbarium wordt geplaatst, wordt de familie in de toekomst toch weer voor de keuze gesteld wat te doen met de as, na afloop van de plaatsingsperiode in een columbarium. Ook als u ervoor kiest om de as in een urn te bewaren op een plek naar keuze, staat u na verloop van tijd opnieuw voor de vraag: wat doet u met de as?

Met de Waterurn wordt u een heel persoonlijke oplossing geboden. Een urn die in elke natuurlijke omgeving geplaatst kan worden. Een urn die als kunstig symbool een wereld aan herinneringen in zich heeft. U krijgt op deze wijze een eigen plek om steun bij te zoeken en dat in uw eigen tuin. Een urn die een geleidelijk afscheid mogelijk maakt, een natuurlijk afscheid...

Het principe van de Waterurn
De Waterurn is een bronzen bol op een buis van circa anderhalve meter lengte. De bol kan in uw eigen tuin geplaatst worden en biedt voldoende ruimte voor de as van minstens één overledene. Een tweede bijzetting is, ook na jaren, mogelijk. Middels een doseersysteem zorgt regenwater dat de as heel geleidelijk aan de aarde wordt toevertrouwd. Via de buis zakt de as langzaam in de grond, waar het wordt afgegeven aan de aarde. Eenmaal ingesteld beslaat dit proces een periode tot ongeveer tien jaar. Ongeveer, omdat de hoeveelheid regenval in een jaar van invloed is op de snelheid van afgifte aan de aarde.

Door de Waterurn kunt u, op uw tijd, op een persoonlijke manier omgaan met uw herinneringen. Een natuurlijk afscheid... De Waterurn is te plaatsen in uw eigen tuin, bij een crematorium op op een graf op de begraafplaats. De medewerkers van Cortlever-Agricola dragen zorg voor een nauwkeurige plaatsing.

Download de waterurn brochure

Neem direct contact op

 • waterurn-cortlever-werkwijze
 • waterurn-cortlever-01
 • waterurn-cortlever-02
 • waterurn-cortlever-03
 • waterurn-cortlever-04
 • waterurn-cortlever-05
 • waterurn-cortlever-06
 • waterurn-cortlever-07
 • waterurn-cortlever-12
 • waterurn-cortlever-13
 • waterurn-cortlever-14
 • waterurn-cortlever-15

Cortlever - Agricola

COVID-19 UPDATE

Het coronavirus houdt de wereld in zijn greep. De maatregelen die hier en elders worden getroffen zijn ongekend. Het is daarom nu voor Cortlever - Agricola van groot belang om nog alerter te zijn en bewustwording te creëren bij onze klanten, collega’s, freelancers en leveranciers over verder besmettingsgevaar en de bijbehorende consequenties. Daarom willen we je via deze weg informeren over ons coronavirus-beleid.

Vanaf 3 maart zijn onze showrooms op afspraak weer geopend. Een afspraak is telefonisch via 020-6993558 of via e-mail sales@cortlever.nl eenvoudig te maken.

LEES MEER