Cortlever_gedenkboomplaatsing_nieuwsbericht

Cortlever - Agricola plaatst 10e gedenkboom

Plaats voor blijvende herinneringen. De laatste decennia vindt een verschuiving plaats van begraven naar cremeren. Crematoria en begraafplaatsen krijgen hierdoor een nieuwe rol. Zij zijn trots op hun historie, maar willen wel met de tijd meegaan.

Gedenk-bomen biedt begraafplaatsen en crematoria met robuuste, gestileerde ‘bomen’ een unieke manier om nieuwe inhoud te geven aan hun veranderende functie.

Herinneringen krijgen voor de nabestaanden een prachtige plek. Begraafplaatsen bieden met gedenkbomen de nabestaanden van graven, die geruimd gaan worden een mooi alternatief om de naam van hun dierbare voort te laten bestaan.

Gedenkbomen worden geproduceerd uit corten/S355J0WP staal. De diverse onderdelen worden bij de ISO-gekwalificeerde firma Tosec in Zwolle met een moderne lasersnijder strak en nauwkeurig uit een staalplaat gesneden en door vakmensen in elkaar gelast.

Het transport en de plaatsing van de gedenkbomen wordt geheel door ons verzorgd

Bij plaatsing wordt de gedenkboom blind verankerd aan een betonnen fundering. Voor de fundering wordt een gat gegraven van 2 x 2 meter. Het gewicht van de fundering bedraagt meer dan 1.500 kilogram. Met de boom is de totale grondbelasting ongeveer 2.000 kilo.

Lees hier meer over Gedenk-bomen.