Nieuwe waterzuivering ECS-EICH VMP T40

Nieuwe waterzuivering ECS-EICH VMP T40

Onze huidige waterzuiveringsinstallatie dateert alweer uit 2002. Wij hebben november 2011 opdracht gegeven voor de bouw van een nieuwe waterzuiveringsinstallatie.

Omdat de technieken inmiddels weer zijn verbeterd, maar ook omdat door uitbreidingen van het machinepark de huidige installatie nog maar nauwelijks genoeg capaciteit heeft.

Ook nu weer hebben wij gekozen voor een systeem dat zonder vlokmiddel werkt. Vlokmiddel versneld het bezinken van het steenslib, maar kan ook irritatie en huiduitslag bij de medewerkers bezorgen, schadelijk voor de machines zijn en bovendien is het milieu belastend. Wij vinden het de meerkosten van een installatie welke zonder vlokmiddel werkt meer dan waard.

Wij hebben wederom gekozen voor een machine van de Duitse firma ECS-EICH. De VMP T40 heeft een zuiverende capaciteit van 340 Liter per minuut, (ruim 20 m3. per uur) zonder toevoeging van vlokmiddelen. Bovendien is deze installatie uitgerust met een hydrolyse filterpers welke het slip tot steekvaste koeken perst. Hierdoor kan nog meer water uit het slip worden herbruikt en daalt onze hoeveelheid afval.

Afgelopen dagen heeft de nieuwe installatie op de Natuursteenbeurs Stone Expo te Gent gestaan. Komend weekend zullen wij de oude machine demonteren en de nieuwe instaleren zodat onze productie hier geen hinder van ondervind.